'Energie moet eenvoudig en leuk zijn'

Consumenten willen best iets doen met energie, maar het moet eenvoudig en leuk zijn. “In comfort moet je er niet op achteruit gaan. Besparen op energieverbruik voor een duurzame leefomgeving is prima, maar het mag ook best goed zijn voor je portemonnee.”

“Dat er iets moet veranderen is duidelijk”, refereert directeur Brendan de Graaf van Lyv Smart Living naar piekbelasting, dat om een betere afstemming van vraag en aanbod vraagt.

De organisatie ontwikkelde een nieuw product dat verdergaat dan de slimme thermostaat. Doel van het systeem is het betrekken van de consument bij energiesystemen. Vraag en aanbod van energie kan worden afgestemd en producten en diensten kunnen door het systeem worden aangestuurd. “Je kunt bijvoorbeeld met buurtbewoners slim gebruikmaken van de opslagmogelijkheden die je samen hebt”, illustreert De Graaf.

Grootschalige demoprojecten

De eerste grootschalige demoprojecten met het door Lyv ontwikkelde concept starten binnenkort in Enschede en Haarlemmermeer. Bij een groep van 1000 huishoudens wordt ervaring opgedaan en getest met het Lyv Smart Home Plus systeem en met diverse opslagmogelijkheden, zoals een huis- en buurtbatterij.  

Deel dit artikel

permalink