Breda ‘maakt meters’ met schone-energieopwekking

In Breda verschijnen ruim 15.500 zonnepanelen op 35 bedrijfspanden en bijna 12.000 panelen op 19 gemeentelijke panden. Hiervoor geeft het ministerie van Economische Zaken financiële hulp aan de hand van SDE+subsidie.

De Gemeente Breda heeft bedrijven actief opgeroepen om deze subsidie aan te vragen. Daarbij zorgde deze overheidsinstantie voor ondersteuning bij het indienen van deze aanvraag. Zo maakt ze werk van het duurzaam opwekken van energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot. “Ook in de volgende subsidieronde blijven we hulp bieden”, zegt wethouder Paul de Beer van Duurzaamheid. “We horen namelijk van bedrijven terug dat we met onze hulp de drempel verlagen om subsidie aan te vragen. En dat is precies de bedoeling. Zo gaan we samen met de stad echt meters maken met het opwekken van schone energie.”

€ 11 miljoen subsidie voor ruim 17.000 panelen

De 35 bedrijfspanden bieden met 37.698 m2 dakoppervlak ruimte voor 15.509 zonnepanelen en ontvangen hiervoor zo’n € 6,7 miljoen subsidie. Daarnaast verschijnen zo’n 11.936 zonnepanelen op 28.010 m2 dakoppervlak van 19 gemeentelijke panden. Hiervoor ontvangt de gemeente zo’n € 4,3 miljoen. Dat komt neer op zo’n € 11 miljoen aan subsidiegelden.

Als volgende stap kunnen bedrijven en gemeenten hun daken geschikt maken om de zonnepanelen te plaatsen, hun daken verhuren aan derden en hun financiering regelen. De gemeente kijkt of ze ook hierin de bedrijven met advies kan ondersteunen. Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De najaarsronde start op 27 september en loopt tot 27 oktober. 

Foto: Stadskantoor Gemeente Breda (Beeld: M.M.Minderhoud)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Breda, Noord-Brabant