Flinke stappen richting duurzaamheid

Een jaarverslag van Saint Gobain Building Distribution toont aan dat de organisatie in 2015 flinke stappen heeft gezet op het vlak van duurzaamheid. Ze streeft ernaar om dé referentie te worden op het gebied van duurzame ontwikkelingen in de bouwindustrie, de ‘Sustainable Habitat’ missie.

In het verslag wordt een divers aantal duurzame diensten belicht zoals Leanworks, Greenworks, Take-it-Bag, de Vitalia en Daintree badkamerconcepten en digitale calculatie- en productapplicaties. Leanworks werd in 2013 in de markt gezet en vermindert faalkosten en veiligheidsrisico’s op de weg en bouwplaats.

Highlights

Uit 2015 worden verschillende highlights genoemd, waaronder de opening van de derde Greenworks Academy in Amsterdam en het winnen van de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2015 door Raab Karcher Leanworks. Ook wordt het duurzaam transport door Van Keulen met het innoverende palletschip Pallet Shuttle Barge en de zonnepalen op het dak van het kantoorpand van Tegelgroep Nederland genoemd.

In 2016 zet de organisatie de focus op het gebied van duurzaamheid voort. Het volledige verslag is te bekijken op de website van Raab Karcher.

Deel dit artikel

permalink