Crowdfunding voor 480 zonnepanelen op zorgcentrum

Afgelopen donderdag hebben ZonnepanelenDelen.nl, Habion en Urgenda de crowdfundingsactie gestart voor 480 zonnepanelen op zorgcentrum ’t Kampje in Loenen aan de Vecht.

Deze actie is onderdeel van ZonOpZorg, dat als doel heeft zo veel mogelijk zorghuizen in Nederland van zonnepanelen te voorzien. Duurzaamheidsorganisatie Urgenda en woningcorporatie Habion, dat eigenaar is van ’t Kampje, zijn initiatiefnemers van deze actie. Via de crowdfundingswebsite, ZonnepanelenDelen.nl kan iedereen mede-eigenaar worden van het zonnedak op dit zorgcentrum. In het totaal is € 150.000 binnen 40 dagen nodig, waarbij de minimale inleg € 25 is. Bij een succes verschijnen de panelen op de 4 verschillende dakdelen.

480 panelen zorgen voor 40% elektriciteit

De 480 panelen op ’t Kampje wekken zo’n 40% van zijn jaarlijkse elektriciteitsverbruik. Dit is evenveel als het verbruik van 32 huishoudens. De bewoners van dit zorgcentrum gaan deze opgewekte stroom zelf gebruiken, de crowdfunders ontvangen een jaarlijks rendement: naar verwachting 3,5% dat kan oplopen tot 5,1%. Na 16 jaar krijgen ze hun inleg terug.

’t Kampje is het 2e ZonOpZorg-project. Vorig jaar haalden de 3 bedrijven € 160.125 op om 512 zonnepanelen te plaatsen op Zorghuis De Benring in Voorst. 

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink