Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd: Heatel

Sinds kort is het bedrijf Heatel partner van Duurzaam Gebouwd. Directeur Ruud van der Knaap stelt zijn bedrijf voor.

Wat zijn jullie kernactiviteiten?

“Wij importeren en produceren verwarmingssystemen, die gevoed worden door elektriciteit.”

Op welke manier(en) zet Heatel in op duurzaamheid?

“De toekomst van het verbruiken van energie staat voor de uitdaging om de CO2-uitstoot te minimaliseren. De toekomst wijst ook uit dat opgewekte zonne-energie het best direct verbruikt kan worden, omdat het salderen van de opgewekte energie in de toekomst niet meer lonend is. Infraroodverwarming in combinatie met opgewekte zonne-energie kan in de toekomst een van de alternatieven vormen tegenover het gasverbruik. Wij kunnen voor elke situatie een oplossing bieden en leveren zo een goede bijdrage leveren aan de duurzaamheid.”

Naar welke duurzame producten en/of diensten die Heatel levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

“Voor de woning- en utiliteitsbouw en in industrie kunnen infraroodpanelen perfect worden ingezet.”

Welk door Heatel uitgevoerd project of welke door Heatelgeleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

“De combinatie tussen zonne-energie en elektrisch verwarmen is voor de toekomst een van de alternatieven voor duurzaam energieverbruik. Dit komt uiteindelijk tot uiting in lagere energierekeningen."

Wat is de reden dat Heatel partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

“Wij zoeken naar het beste medium om meer bekendheid te krijgen als bedrijf dat goede oplossingen biedt voor de uitdagingen in duurzaamheid in de toekomst. Wij denken dat Duurzaam Gebouwd in combinatie met de beurs Building Holland voor Heatel als beste combinatie geldt.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht  u de komende jaren?

“Ik verwacht een enorme toename in aandacht voor producten die het alternatief voor gas bieden. Temeer omdat Nederland in de beginfase staat van de omslag in denken van gas naar de alternatieven voor gas.”

Deel dit artikel

permalink