PassiefBouwen en BENG: match?

Het BENG-beleid stelt eisen aan maximale energiebehoefte, het minimale percentage hernieuwbare energie en het maximaal primaire energiegebruik. Wanneer de uitgangspunten van passief naast die van BENG staan, zijn er overeenkomsten.

Een Passiefhuis is een zongerichte woning voorzien van een zeer goede warmte-isolatie en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Ook gebouwen als scholen en kantoren kunnen volgens deze principes gerealiseerd worden. Het Passiefbouwen Keur kan verkregen worden als een luchtdichtheidsmeting en infraroodcontrole is uitgevoerd.

Andere aanpak

Het realiseren van een bijna-energieneutrale woning en werken volgens het PassiefBouwen principe vraagt een andere aanpak dan gebruikelijk is in de huidige bouw. Om aan de slag te gaan met deze aanpak, is specifieke kennis nodig.

Om hieraan tegemoet te komen ontwikkelde de Passiefbouwen-Academy de driedaagse cursus Basiscursus Passiefbouwen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor partijen als architecten, bouwkundigen en installatietechnici. Meer informatie over de cursus en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van Passiefbouwen-Academy.

Deel dit artikel

permalink