Ondernemend samenwerken met TU/e

Het installatiebedrijf Unica gaat de komende 10 jaar alle installaties in de gebouwen van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) beheren en voorzien van een comfortabel binnenklimaat. 

Dit contract is gericht op resultaatgericht technisch beheer. Dit houdt in dat Unica het technisch beheer naar eigen inzicht invult, binnen de opgestelde kwaliteitseisen en afspraken. In het totaal gaat het om een oppervlakte van meer dan 260.000 m2.

Alle partners verantwoordelijk voor resultaat

Met deze ondertekening nestelt het installatiebedrijf zich in het partnerschip van in totaal 6 partijen, dat verantwoordelijk is voor de gebouwde omgeving van deze Brabantse universiteit. Behalve de TU/e en Unica gaat het om Heijmans, Strukton, Honeywell en Heijmans Infra. Zij voeren het beheer en onderhoud uit op basis van ‘ondernemend samenwerken’. Dit betekent dat alle partners gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Unica neemt hierbij de plaats over van technisch dienstverlener Spie, dat tijdelijk de plaats van het failliete Imtech had ingenomen. “De kracht van dit partnership is een samenwerking met een heldere focus op onze doelstellingen”, laat Ronald van Nattem, hoofd beheer en onderhoud van de TU/e, weten. “Door nauw samen te werken en elkaar te stimuleren, halen we het maximale uit onze gebouwen en creëren we een aangename omgeving voor onze studenten en medewerkers.”

30% energie besparen in 2020

De universiteit heeft de ambitie om in 2020 30% energie te besparen in vergelijking met 2010. Hiervan dient 20% in de gebouwen gerealiseerd te worden. Op lange termijn streeft de TU/e naar een campus die in 2030 50% van de benodigde energie zelf opwekt. “We zetten ons vol overtuiging in om gezamenlijk de gebouwen en infrastructuur van de TU/e naar een zo hoog mogelijk duurzaamheidsniveau te tillen”, zegt Unica-topman John Quist.

Renovatie hoofdgebouw Atlas

Overigens geldt dit samenwerkingsverband niet voor het hoofdgebouw Atlas, dat gerenoveerd wordt. Het heeft wel de voorkeur van de universiteit om dit nieuwe gebouw bij deze 5 partijen onder te brengen, maar het is geen automatisme. De TU/e moet alle projecten boven € 50.000 aanbesteden. Vervolgens kijkt ze naar het totaalpakket – prijs, kwaliteit, plan van aanpak – en kiest vervolgens de in haar ogen beste kandidaat. Naar verwachting is de renovatie van het hoofdgebouw in september 2018 gereed.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Eindhoven, Noord-Brabant