Werkconferentie: De Energie van Morgen

Aan welke innovaties werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden om de klimaatdoelen te halen? Hoe kan de energietransitie tot stand worden gebracht? Deze onderwerpen worden aangesneden tijdens de jaarlijkse werkconferentie van Topsector Energie op 29 september.

Keynote spreker Marko Hekkert, directeur Copernicusinstituut voor Duurzame Ontwikkeling, vertelt over ons huidige innovatiesysteem. Is dat eigenlijk wel geschikt voor de energietransitie? Naast het plenaire programma zijn er 28 sessies te bezoeken.

Er is tijdens de werkconferentie veel aandacht voor warmte. Zo wordt er vanuit TKI Urban Energy de resultaten van twee verkenningen gepubliceerd. Daarnaast brengen acht teams van studenten en young professionals hun Energy Innovation Talks in en vindt er een blik op de toekomst plaats voor Wind-op-Zee: als we de doelen van 2050 willen halen, zouden we iedere week 10 windmolens op zee moeten plaatsen.

Ook worden diverse hot items behandeld, zoals trends in de ICT die zorgen voor nieuwe businessmodellen, de resultaten van 5 jaar Groen Gas en elektrificatie van de industrie. Daarnaast presenteert Cleantechlab hun integrale aanpak voor energietransitie in de regio.

Meer informatie

Bekijk het complete programma en schrijf in voor het evenement.

Deel dit artikel

permalink