‘Bouw- en installatiesector moet slimmer en beter bouwen’

De Nederlandse bouw- en installatiesector moet slimmer en beter bouwen, vinden met name architecten en handelaren. Dit komt naar voren uit het onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 700 bouwprofessionals.

Het doel van dit onderzoek was om erachter te komen in hoeverre deze sectoren zelf van mening zijn hoe ze de komende jaren moeten bouwen. Uit de trefwoorden slimmer, beter, sneller en goedkoper, kozen alle marktpartijen unaniem voor slimmer en beter. Met uitzondering van de afbouwers – beter – staat slimmer op de 1e plaats, gevolgd door een betere kwaliteit.

Waar minimaal 60% van de respondenten vindt dat slimmer en beter bouwen voor de Nederlandse sectoren zou moeten gelden, geldt dit voor maximaal 50% voor sneller en goedkoper bouwen. Daarnaast vindt onder meer 25% van de installateurs en 21% van de aannemers bouw en utiliteit dat goedkoper bouwen niet van toepassing is op de Nederlandse bouw- en installatiesector. Daarnaast heeft 20% van de installateurs deze mening over sneller bouwen. Behalve installateurs en aannemers bouw en utiliteit hoorden ook architecten, afbouwers, klusbedrijven, handel en aannemers GWW tot de gevraagde groep. 

Deel dit artikel

permalink