Internationaal consortium stimuleert circulair bouwen

Het project ‘Buildings As Material Banks’ (BAMB) moet circulair bouwen naar het volgende niveau tillen. De ambitie is om een one stop shop te vormen voor bouwprojecten met circulaire ambities.

Om de ambitie voor een ‘one stop shop’ voor circulaire bouwprojecten in te vullen, zoekt het consortium van 16 partijen naar actieve participatie vanuit de markt. Hiervoor nodigt ze bedrijven, overheden en andere belanghebbenden uit om deel uit te maken van een stakeholder netwerk.

Gezonde materialen

De kennisbank over circulaire ambities moet verder reiken dan recycling. Ook kwaliteit en gezondheid van materialen, impact op binnenluchtkwaliteit en hernieuwbaar energiegebruik maken onderdeel uit van de ontwikkelingen.

De door EPEA Materials Passports en het Reversible Building Design concept van de TU Twente vormen samen de inhoudelijke basis van het drie jaar durende BAMB-project. De concepten worden al in diverse internationale projecten geïmplementeerd. Het doel van BAMB is doorontwikkeling, opschaling en uiteindelijk ook standaardisatie.

Aanmelden

Indien u deel uit wilt maken van het stakeholder netwerk, kunt u zich aanmelden via de website van het BAMB consortium.  

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EPEA Nederland