4.000 woningen in Noord-Holland krijgen zonnepanelen

In 4 jaar tijd verwacht Kennemer Wonen 4.000 woningen van zonnepanelen te voorzien. Hiervoor vraagt de woningcorporatie geen huurverhoging. Begin 2017 gaat dit project van start.

De woningen en de hoogbouwcomplexen waar de meeste energie te besparen valt, zijn als eerst aan de beurt. “Het is de bedoeling dat in 2020 de woningen van Kennemer Wonen gemiddeld energielabel B hebben”, vertelt directeur-bestuurder Dick Tromp. “Het plaatsen van deze panelen versnelt het behalen van dit doel. Door 4.000 woningen van panelen te voorzien, besparen we 2,6 miljoen kilo CO2 per jaar. Dit komt neer op de uitstoot van 870 personenauto’s.”

Maximaal 6 panelen per woning

Het komende halfjaar brengt de corporatie in kaart welke woningen deze panelen krijgen. Afhankelijk van de ruimte op het dak worden maximaal 6 zonnepanelen geplaatst. De verwachting is iedere week 25 installaties te verrichten. Kennemer Wonen informeert de huurders vroegtijdig wanneer zij aan de beurt zijn en wat ze kunnen verwachten. Voor woningen met een ongunstige ligging voor zonnepanelen zoekt de corporatie naar een alternatief, zodat zij ook kunnen profiteren van lagere energielasten.

Deel dit artikel

permalink