Energiezuinig kindcentrum in RijswijkBuiten

In het voorjaar van 2017 start SMT Bouw & Vastgoed met de bouw van het Kindcentrum BuitenRijck in de wijk RijswijkBuiten, die nog voor het eind van 2017 gereed moet zijn.

Hiervoor hebben de wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk begin september een contract getekend. Diverse maatregelen moeten ervoor zorgen dat dit een energiezuinig en milieuvriendelijk onderwijsgebouw wordt. Zo verschijnen op het dak 230 m2 aan zonnepanelen om te voorzien in het overgrote deel van de eigen energievraag. Daarnaast is er aandacht voor de duurzaamheid in relatie tot het onderhoud en de exploitatie van dit pand over de lange periode. Het duurzame ontwerp van LIAG voor dit gebouw heeft een GPR-score van 8,3 gekregen.

Duurzame woonwijk

In dit kindcentrum komt onder meer de basisschool De Buit en kinderopvang SRK. Daarnaast verschijnt hierin een sportzaal en een welzijnsruimte. Kindcentrum BuitenRijck past in de plannen om van RijswijkBuiten een duurzame woonwijk te maken. Eerder dit jaar onder meer het Grote Duurzaamheidscongres in Rijswijk plaats, met daarin aandacht voor de duurzame stappen in deze plaats.

Beeld: impressie van Kindcentrum BuitenRijck.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Rijswijk, Zuid-Holland