Renovatieconcept genomineerd voor innovatieprijs

Het Airhûs-renovatieconcept van Quod Novum is genomineerd voor de hoofdprijs van de Jan Terlouw Innovatieprijs. 

Bij dit concept staat woningrenovatie naar Nul-op-de-Meter centraal. “Het innovatieve aan het concept is dat de installaties geïntegreerd zijn in de bouwkundige constructie”, legt oprichter Gosse Landstra van Quod Novum in het bovenstaande filmpje uit. "Het hele proces wordt lean gedaan.” Dit concept strijdt met de E-shower van Hamwells en het mestverwerkingsconcept Geniaal van Nijhuis Water Technology om deze hoofdprijs.

2 categorieën, 3 innovaties

Daarnaast strijden Elestor met de waterstofbromide flowbatterij, Stexfibers met hennepvezels voor hoogwaardige, duurzame textiel en E-Kite met het kitepowersysteem om de Ambitieprijs. Uit ruim 25 inzendingen heeft de vakjury voor deze 2 categorieën 3 innovaties geselecteerd. Hierbij is de hoofdprijs gericht op bewezen excellentie en geldt de ambitieprijs op kleine mkb-bedrijven die hun innovatie nog niet op de markt hebben gebracht.

Innovaties ondersteunen

De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en bestaat dit jaar zes jaar. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame energie- en milieutechnologie, biobased economy en circulaire economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op 3 oktober. Na stemming door de aanwezigen wordt dan ook de publieksprijs overhandigd.

Deel dit artikel

permalink