4.200 zonnepanelen op distributiecentrum gevelfabrikant

Gisteren is Alcoa/Kawneer gestart met de installatie van 4.200 zonnepanelen op het dak van zijn distributiecentrum in Harderwijk.

Deze panelen hebben een gezamenlijk oppervlak van 3,6 voetbalvelden op het dak van 18.000 m2. Ze genereren 1,1 MWp en zorgen hiermee voor 80% van Alcoa/Kawneers energiebehoefte. De gevelfabrikant voert dit project, dat € 1,2 miljoen kost, uit in samenwerking met vastgoedbedrijf WDP.

Duurzaam distributiecentrum

Als innovatief toeleverancier van de bouw voegen we zelf de daad bij het woord op het gebied van duurzaam bouwen en opereren”, laat general manager Hans Jacobs van het Harderwijse bedrijf weten. “En door gebruik te maken van onze eigen duurzame systemen scoort ons distributiecentrum hoog op de duurzaamheidsschaal.” Zo beschikt dit gebouw al over de duurzaamheidscertificering BREEAM-NL 'Very Good'. Eerder heeft over dit destijds nieuwe distributiecentrum een artikel op DuurzaamGebouwd.nl gestaan: 'Eigen profielen in distributiecentrum'.

Duurzaam Gebouwd Op Locatie

Ter gelegenheid van dit bovenstaande project organiseren Duurzaam Gebouwd en Alcoa/Kawneer komende donderdag 15 september het evenement Duurzaam Gebouwd Op Locatie. Hierbij staat het thema ‘logistiek vastgoed’ centraal. Zo vertelt Hercuton-directeur over de totstandkoming van dit distributiecentrum en verzorgt Lars van den Berg van Alcoa/Kawneer een rondleiding. Inschrijven voor dit seminar is nog steeds mogelijk. Kijk voor meer informatie op DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Op-Locatie-Logistiek-Vastgoed.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Harderwijk, Gelderland