Samenwerken voor energieopwekkend glas

Door samen te werken willen de glasproducent NSG Group en pv-technologiespecialist Solaria energieopwekkend glas produceren.

NSG Group koos hierbij voor Solaria, vanwege zijn technologie in Building Integrated Photovoltaics (BIPV) en zijn productieprocessen. Hierbij komen esthetiek, hoge energie-efficiëntie en flexibiliteit samen. Daarnaast beschikt de glasproducent over ervaring op het gebied van hoge efficiëntieoplossingen voor bouwglas. De eerste glasproducten zijn bijvoorbeeld bouwglastoepassingen met effectieve daglichtvoorziening, weerkaatsingsvermindering, verbeterde thermische prestatie en energieopwekking.

Vervanging van traditionele glasproducten

Daarnaast werken beide bedrijven samen om de beste prestatie en hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid van aanvullende producten te garanderen, waaronder active frit solutions en een oplossing voor bifaciale zonne-energie. Met dit gamma aan oplossingen voor zonne-energie beschikken architecten over BIPV-producten, die traditionele glasproducten vervangen. Zo kunnen ontwikkelaars streven naar een energieneutrale aanpak en het potentieel van gebouwen op het gebied van energieopwekking ontsluiten.

Deel dit artikel

permalink