Plafondsysteem van vilt  

Hunter Douglas heeft een modulair, vilten plafondsysteem geïntroduceerd. HeartFelt is gemaakt van Cradle-to-Cradle-gecertificeerd vilt: een natuurlijk materiaal met goede akoestische eigenschappen.

Dit systeem is een lineair, vilten paneel dat vervaardigd is van niet-geweven thermogevormde PES-vezels. Dankzij het modulaire systeem beschikken ontwerpers over een groot aantal variatiemogelijkheden. Het plafondsysteem biedt hen een creatief canvas. Daarnaast kunnen architecten en ontwerpers met dit systeem de akoestiek in elke ruimte beheersen. De voegbreedte van de panelen en de hoogte waarop het plafondsysteem wordt afgehangen, bepaalt hoe het geluid zich door de ruimte beweegt. HeartFelt is onderhoudsvriendelijk, stof- en vuilbestendig. Het materiaal beschikt over een VOC-uitstoot van klasse A+.

Cradle-to-Cradle en brandveilig

Hunter Douglas heeft HeartFelt volledig in eigen beheer ontwikkeld, vertelt Michiel Langeveld, manager Research & Development bij Hunter Douglas. “Voor de productie van het juiste soort vilt hebben we uitvoerig onderzoek gedaan. Naast duurzaamheid, design en akoestiek was brandveiligheid hierbij een belangrijk uitgangspunt. In HeartFelt hebben we een speciale vezel verwerkt, die ervoor zorgt dat het materiaal voldoet aan de hoogste brandveiligheidsclassificatie voor modulaire plafondsystemen. Daarnaast is dit product 100% recyclebaar en Cradle to Cradle-gecertificeerd (brons).”

Deel dit artikel

permalink