LEED- en BREEAM-certificaat voor distributiecentrum?

Op Lelystad Airport Businesspark (LAB) komt een multifunctioneel distributiecentrum, dat op duurzaamheidsvlak zowel door BREEAM als LEED gecertificeerd wordt.

Hiervoor hebben Hercuton en Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) afgelopen vrijdag een overeenkomst getekend. Dit nieuwe distributiecentrum bestaat uit 2 individuele compartimenten en is in het totaal bijna 33.000 m2 groot. Om zowel BREEAM als LEED gecertificeerd te worden, gaan beide bedrijven de samenwerking zoeken met TRAJECT Adviseurs & Managers. Het doel is om in mei 2017 met de bouw te beginnen en dat het gebouw eind 2017 klaar is. 

Gebied in ontwikkeling

Het LAB geldt als een gebied dat flink in ontwikkeling is. Schiphol Group en verschillende overheden investeren flink hierin. In april 2018 opent de nieuwe luchthaven Amsterdam Lelystad Airport haar deuren. De Rijksoverheid verbreedt de A6 en de Provincie Flevoland verbetert de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe ontsluitingsweg en een nieuwe afrit op de A6 aan te leggen.

Foto: van links naar rechts staan Rob Verhoeff (directeur OMALA), Ron Drijver (Commercieel adviseur bouwprojecten Hercuton) en Ivo van der Mark (Algemeen Directeur Hercuton).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Lelystad, Flevoland