3D-bouwsysteem zorgt voor gebouw van 16 meter hoog

Door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D-woningen verschijnt aan de Laan van Spartaan in Amsterdam in 12 maanden tijd een modulair gebouw van 16 meter hoog. 

Om dit gebouw te realiseren, wordt gebruik gemaakt van een hybride modulair 3D-bouwsysteem dat Ursem Modulaire Bouwsystemen met haar partners Heddes Bouw & Ontwikkeling en Pieter Bouwtechniek heeft ontwikkeld. Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een 3D-betoncasco. Daardoor kunnen de volledig ingerichte zelfdragende woningen direct vanaf de vrachtwagen op elkaar gestapeld worden.

Montage in de fabriek

De buitengevelafwerking wordt grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd. Zowel de modules als de buitengevelafwerking vindt grotendeels in de fabriek plaats. Hierdoor kan op locatie zonder bouwsteigers gebouwd worden. Ursem richt zich met name op gebouwen voor studenten, jongeren, starters en op hotels. 

Studentenwoningen en winkels

Dit project gebeurt in opdracht van projectontwikkelaar IC Netherlands, in samenwerking met gebiedsontwikkelaar BPD. Studioninedots heeft een gebouw ontworpen met 361 zelfstandige, betaalbare studentenwoningen, auto- en fietsparkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes en een commerciële plint aan de Jan van Galenstraat.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland