Verplaatsbaar en duurzaam Tiny House

Het uit Amerika overgewaaide concept Tiny House is een klein huisje tussen de 10 en 50 vierkante meter, dat duurzaam en milieuvriendelijk is. Mill Home uit het Brabantse Mill ontwikkelde een modulair systeem waarbij voor iedere woonwens of toepassing het ideale Tiny House is samen te stellen.

Met het zogeheten ‘All-in-one package’ is de klant in één keer klaar. Dit pakket bevat een ruime badkamer met tegelwerk naar keuze, toilet, wastafel en douche. De keuken, de trap, boekenkast en slaapvide kunnen willekeurig bij de badkamer geplaatst worden. Verder wordt een complete installatie aangebracht in een technische ruimte, achter de badkamer, die voorziet in de warmtebehoefte, elektriciteit en ventilatie.

Ook worden BUVA hardglas draairamen uit de serie ISO-PLUS 2000 toegepast. De ramen zijn geschikt voor plaatsing in de dunne wanden en geven een maximale daglichttoetreding voor een smalle omkadering. De onderhoudsvrije ramen hebben een geïntegreerde kaderdichting waardoor een luchtdichte aansluiting met het randhout/kozijn wordt gemaakt, wat de energetische prestatie van het Tiny House verbetert.

De woningen zijn verplaatsbaar door het stalen onderstel en onderhoudsvriendelijk door de Tricoya buitenbeplating die in iedere gewenste kleur is te schilderen. Zowel de vloeren, wanden en het dak bestaan uit sandwichpanelen van verschillende plaatmaterialen en een kern van XPS schuim.

Deel dit artikel

permalink