Hoogste punt voor distributiecentrum Ekkersrijt

Het hoogste punt van het Rhenus Contract Logistics distributiecentrum op bedrijvenpark Ekkersrijt in Son is bereikt. Het centrum van de Duitse logistieke dienstverlener wordt in twee fases gebouwd: fase 1 betreft 50.000 m2 en wordt in februari 2017 opgeleverd, fase 2 bestaat uit 35.000 m2 en wordt later uitgevoerd.

Door het nieuwe distributiecentrum breidt Rhenus de opslagcapaciteit in Son verder uit. Drie jaar geleden vestigde het bedrijf zich al op het oostelijke gedeelte van het bedrijvenpark. De uitbreiding is nodig omdat de organisatie in vijf jaar tijd in Nederland is verdubbeld, onder meer op het gebied van Healthtech en Mediaproducten.

Distributiecentrum in 7 maanden

Op de planning staan allerlei duurzame maatregelen zoals het gebruik van duurzame materialen, automatische dimmende led-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Het dak krijgt in de toekomst duurzame energie in de vorm van zonnepanelen. Opmerkelijk is dat het distributiecentrum slechts in 7 maanden volgens de LEAN-methode gerealiseerd.  

Deel dit artikel

permalink