Gratis energieadvies voor huurders

In samenwerking met energieleverancier WoonEnergie bezoekt woningcorporatie Woonwenz vanaf deze maand zo’n 4.000 huurders om ze te adviseren over energiebesparing.

Deze Venlose corporatie investeert namelijk tot en met 2021 zo’n € 25 miljoen in het energiezuiniger maken van haar woningen, zodat ze gemiddeld op een energielabel B uitkomen. Inmiddels zijn in 100-en nieuwe woningen energiebesparende maatregelen getroffen, zoals HR++glas, nieuwe CV-installaties en diverse vormen van isolatie. Daarnaast hebben de woningen zonnepanelen gekregen.

Inzicht in eigen energieverbruik

Hoeveel huurders daadwerkelijk besparen op hun energierekening, hangt af van hun eigen gedrag. Met de EnergieTest van WoonEnergie krijgen bewoners meer inzicht hierin. Branchevereniging Aedes heeft deze energieleverancier, die inmiddels met 100 corporaties samenwerkt, opgericht. Na het doorlopen van deze test krijgen de huurders persoonlijk advies over hun bespaarmogelijkheden.

In september en oktober bezoeken de WoonEnergie-adviseurs ongeveer de helft van de 8.500 huurders. De andere helft krijgt vanaf volgend jaar een bezoek.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Venlo, Limburg