‘Geen vieze lucht meer met elektrische auto’s’

“Stel je voor dat er alleen nog elektrische auto’s waren. Dan zou er geen vieze lucht meer zijn in de stad.” Hierover droomt de 9-jarige Grace, in het filmpje over Leefbare, duurzame steden in de campagne ’17 doelen die je deelt’.

Als burgemeester van de stad zou ze zorgen voor een autovrije week, eens in de zoveel tijd. Dit vertelt ze in het filmpje “Dan zouden alle kinderen op straat kunnen spelen, zonder bang te zijn overreden te worden.” Daarnaast droomt ze van meer natuur in de stad. “Daar kunnen mensen rust vinden.”

17 doelen die je deelt

Dit filmpje is onderdeel van de campagne ’17 doelen die je deelt’, een initiatief van Duurzaam Gebouwd-expert Anne-Marie Rakhorst. Iedere dag komt een filmpje online, waarin kinderen hun visie op de wereld van 2030 delen. Deze 17 doelen sluiten aan bij de ‘Global Goals for Sustainable Development’, die alle lidstaten van de Verenigde Naties vorig jaar hebben opgesteld. Deze doelen moeten ervoor zorgen dat er een einde komt aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Deel dit artikel

permalink