Kwaliteitseisen VMRG uitgebreid

Sinds 1 oktober staan de nieuwe VMRG Kwaliteitseisen weer online. De belangrijkste toevoeging van deze nieuwe eisen zijn binnenzonwering, glasdaken en aluminium composietpanelen.

Zonwering is steeds meer een integraal onderdeel van de gevel. Daarom maakt de buitenzonwering al enkele jaren onderdeel uit van de VMRG Kwaliteitseisen en nu is ook de binnenzonwering (zie foto) hieraan toegevoegd. Ook zonweringspecialisten zijn bij VMRG aangesloten: zij vormen samen de groep ‘VMRG Zonwering’. Zij hebben voor technische specialisten gezorgd om tot kwaliteitseisen voor binnenzonwering te zorgen.

Kwaliteitseisen voor glasdaken

Daarnaast zijn glasdaken een nieuw hoofdstuk. Op glasdaken met een stalen of aluminium draagconstructie is de Europese norm NEN-EN 1090 van toepassing. Deze normering is voornamelijk constructief bedoeld en mist voor glasdaken enkele wezenlijke onderdelen. Deze zijn nu opgenomen in de VMRG Kwaliteitseisen. Daarnaast is een hoofdstuk ‘Sneeuwbelasting’ hierin opgenomen.

Panelen met hard kunststof kern

Panelen is recent in de VMRG Kwaliteitseisen opgenomen. Inmiddels zijn 10 VMRG Panelen bedrijven gekeurd zijn op de VMRG Kwaliteitseisen Panelen en dit kunnen aantonen met een VMRG Panelen certificaat. Technische specialisten uit de groep VMRG Panelen bedrijven zorgen ervoor de eisen voor panelen up-to-date gehouden worden en waar nodig uitgebreid worden. Zo is er nu een deel over aluminium composiet platen opgenomen. Dit zijn platen met een buiten- en binnenplaat van aluminium met daartussen een hard kunststof kern.

VMRG Keurmerk

De eisen gaan per 1 januari 2017 van kracht, maar kunnen in onderling overleg eerder van toepassing verklaard worden. De VMRG Kwaliteitseisen zijn de eisen die gesteld worden aan het VMRG-Keurmerk. Gevels en gevelelementen die geleverd worden door bedrijven met dit keurmerk voldoen gegarandeerd aan de eisen die te vinden zijn op de website VMRGkwaliteitseisen.nl. Deze bedrijven worden hierop ook door een onafhankelijke organisatie gekeurd. Alle gevelbouwers die aangesloten zijn bij de VMRG hebben het VMRG-Keurmerk.

Deel dit artikel

permalink