App voor beter binnenmilieu

Met de app ProductiveBuilding maken de adviesbureaus DGMR en BBA Binnenmilieu inzichtelijk welke mogelijkheden een gebouw heeft om medewerkers productiever te maken.

Volgens DGMR beïnvloeden 3 factoren hun productiviteit:

Een belangrijk onderdeel van die werkomgeving is het binnenmilieu. Luchtkwaliteit, ventilatie, temperatuur, daglicht, uitzicht en de akoestiek bepalen het binnenmilieu, met daarbij een directe en indirecte invloed op de productiviteit. Op die aspecten laat de app de kansen voor verbetering zien.

Klachten omzetten in potentiële verbetering

ProductiveBuilding vertaalt signalen als tocht, herrie of gezondheidsklachten eenvoudig in een score op de thema’s geluid, thermisch, lucht en licht. Gecombineerd met de hoeveelheid m2 en de omzet per medewerker presenteert de app een potentiële verbetering in productiviteit in euro's per m2 en per medewerker zien.

Dit is een eerste indicatie, gebaseerd op onderzoeksrapporten die kengetallen voor binnenklimaat en productiviteit presenteren. De ProductiveBuilding-app is een basistool, die in 4 stappen laat zien waar winst te behalen is. Om aandacht te geven aan productiviteit in gebouwen, werken DGMR en BBA Binnenmilieu hierin samen.

Deel dit artikel

permalink