Bouw 26 Nul-op-de-Meterhuizen gestart

Afgelopen donderdag 6 oktober heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM het startsein gegeven voor de bouw van de eerste 25 Nul-op-de-Meterwoningen in de Schoeman Plantage in Delft. Hierbij heeft wethouder Lennart Harpe de openingshandeling verricht.

Deze verschijnen op de voormalige TNO-locatie. Ieder huis krijgt 40 zonnepanelen, die zijn geïntegreerd in het ontwerp. Deze zorgen ervoor dat de woningen zich voorzien van hun eigen energiebehoefte. Bedaux de Bouwer Architecten heeft het ontwerp verzorgd.

WKO-systeem met warmtepomp

Daarnaast gaan de woningen beschikken over een wko-systeem met warmtepomp. Zo hebben de huizen niet alleen vloerverwarming in de winter, maar ook vloerkoeling in de zomer en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat.

Duurzaamheid en uitstraling

Een groot stadspark vormt het hart van de nieuwe buurt. Dit park wordt tijdens de bouw van de huizen aangelegd. “We willen een inspirerende, nieuwe stadsbuurt aan Delft toevoegen in de stijl van een eigentijdse Delftse School”, legt directeur AM Zuidwest Wilco van den Ban uit. “Door Nul-op-de-Meter in het ontwerp te integreren, laten we zien dat duurzaamheid en uitstraling heel goed samen kunnen gaan.” BAM Woningbouw voert de bouw van deze woningen uit.

Meer weten

Bent u op zoek naar kennis over investeringsruimte en innovatieve oplossingen om tot een succesvolle NoM businesscase te komen? U bent welkom op een van de inspirerende ochtendseminars Nul-op-de-Meter, waar topexperts en beslissingsbevoegden samenkomen om de toekomst van woningbouw te vormen. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor Duurzaam Gebouwd Nul-op-de-Meter. Verzeker u van een deelname en schrijf in voordat het te laat is. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland