Eerste klimaatneutrale middelbare school geopend

Donderdag 6 oktober is het 4e Gymnasium in de wijk Houthaven in Amsterdam officieel geopend. Dit is de eerste klimaatneutrale middelbare school van Nederland.

Dit nieuwe schoolgebouw komt van de tafel van Paul de Ruiter Architects en is gebouwd door DuraVermeer. Daarbij verzorgde PMD Gemeente Amsterdam het projectmanagement. Zij hebben gezorgd voor een pand, dat voldoet aan de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Het gebouw is aangesloten op de warmtelevering in de Houthaven. Daarnaast hebben ze betonkernactivering, drievoudig glas en zonnepanelen toegepast voor een optimaal binnenklimaat. Wolter en Dros hebben gezorgd voor de werktuigbouwkundige installaties, Croon voor de elektrotechnische installaties.

Filmzaal, atrium en leerplekken in en om de school

Het nieuwe pand is voorzien van een filmzaal, een atrium, een dakterras en diverse leerplekken in en om de school. Op het dak zijn 2 sportzalen, die verenigingen in de buurt ook mogen huren. Bij de nieuwbouw is een werkgroep van medewerkers en leerlingen betrokken geweest. Bij de opening waren onder anderen wethouder Simone Kukenheim en voorzitter Ruth Kervezee van het college van bestuur aanwezig.

Foto: Paul de Ruiter Architects

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland