Leegstaand kantoor omgebouwd naar appartementencomplex

Het voormalige UWV-kantoor aan het Eusebiusplein in het hartje van Arnhem is getransformeerd naar 97 zelfstandige studio’s met eigen douche, toilet en keuken. 

Dit vernieuwde pand heeft de naam Camelot Campus 026 gekregen en beschikt over zonnepanelen, ledverlichting met bewegingssensoren, zonwerende triple-beglazing en een zelfsturend ventilatiesysteem. Daarnaast is het pand gekoppeld op een warmtenet. Daarnaast heeft de bouwer Moonen Bouwgroep de betonnen gevelpanelen hergebruikt. Dankzij deze maatregelen beschikt het gebouw nu over energielabel A. De transformatie heeft zo’n 10 maanden geduurd.

Betaalbare woonruimte

Wethouder Geert Ritsema van Wonen verricht komende donderdag 13 oktober de opening. “Ik vind het een schitterend project. Een langdurig leegstaand kantoor is omgetoverd in betaalbare woonruimte: 2 vliegen in 1 klap en een verbeterde leefomgeving op de koop toe. Prima deal, die perfect past bij alle andere mooie ontwikkelingen in de zuidelijke binnenstad. Het gebied tussen de Rijn en het centrum wordt weer een plek waar Arnhemmers trots op zijn en willen vertoeven.”

Leegstaand vastgoed transformeren

Dit project is tot stand gekomen dankzij leegstandbeheerder Camelot Europe. “Dit project past in onze ambitie om overbodig leegstaand vastgoed te transformeren naar studenten- en starterswoningen”, vertelt topman Joost van Gestel. “Wij investeren de komende jaren in meerdere leegstaande kantoor-, school- en zorgcomplexen – alleen of samen met anderen – om ze vervolgens te ontwikkelen en beheren.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland