BREEAM-software voor procesverbetering en productiviteitswinst

Als eerste bedrijf in Nederland ontving Duurzaam Gebouwd-partner DGMR de Badge of Recognition voor de BREEAM-NL software TEAM Live. Het keurmerk werd tijdens het DGBC Congres op 29 september in Utrecht overhandigd.

De software is erkend door de Dutch Green Building Council en moet BREEAM-NL Experts meer grip geven op het proces en beter te laten communiceren met hun bouwpartners. Door de toenemende populariteit van het duurzaamheidskeurmerk werd de vraag naar een goede software-oplossing groter, specifiek voor het managen van processen.

“Bij DGMR hebben wij veel ervaring met BREEAM en het begeleiden van certificeringsprocessen”, geeft directeur Richard Schmidt aan van DGMR Software. “Tot voor kort gebruikte Experts vooral Excelsheets en Outlook om grip te houden op de voortgang van het proces en te communiceren met de bouwpartners. Dit is natuurlijk niet ideaal en bovendien tijdrovend en foutgevoelig.”

Veelbelovende resultaten

De ontwikkeling van de softwaretool vond plaats samen met BREEAM-NL Experts binnen en buiten DGMR. “De eerste resultaten zijn veelbelovend en duiden op een productiviteitswinst tot zeker 20 procent.”

TEAM Live gaat verder dan procesmanagement en sluit aan op BREEAM-NL voor Nieuwbouw en Renovatie. Daarnaast kunnen verzamelde bewijslast voor duurzaamheidsprestaties rechtstreeks worden ingelezen in de Assessmenttool van de DGBC. Dit is alleen mogelijk als de software getoetst en goedgekeurd is door de DGBC. De Badge of Recognition toont aan dat TEAM Live aan alle voorwaarden voldoet en een bewezen bijdrage levert aan verbetering van het proces.   

Meer informatie leest u op de website van DGMR Software.

bron: DGBC, r: Annemarie van Doorn (DGBC) en l: Jourdain Martens (DGMR Software)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DGMR