Primeur: ZuiverWonen is wonen anno 2050

ZuiverWonen, een woningconcept gebaseerd op biobased wonen, zet een nieuwe standaard op het gebied van levenskwaliteit. VolkerWessels Vastgoed introduceert het concept, waarvan de eerste woningen in Delft en Ter Aar verschijnen.

Het woonconcept ontstond uit inspiratie van de natuur en om te komen tot een volledig nieuwe manier van wonen. De woning is ontworpen door architectenbureau Zeinstra Veerbeek, met kennis en ervaring van VolkerWessels Vastgoed. Met de samenwerking komen design, techniek en natuur samen.

Bijzondere eigenschappen van ZuiverWonen

ZuiverWonen van VolkerWessels Vastgoed kent allerlei bijzondere eigenschappen. Zo bestaat de woning voor een groot deel (44%) uit biobased materialen, zoals hout en riet. Daarnaast is de woning voor 87% circulair en wordt het gehele dakoppervlak afgekoppeld van het riool. Het sedumdak draagt bij aan CO2-opname en houdt het water vast. Verder is er sprake van 80% minder drinkwaterverbruik door waterbesparende maatregelen en wekt de woning meer groene stroom op dan nodig is voor Nul-op-de-Meter.

De binnenkant van een ZuiverWonen woning

De eerste woningen van het ZuiverWonen concept gaan 22 oktober aanstaande in verkoop bij het Hollands Hof in Ter Aar. Een tweede locatie in Delft volgt spoedig. Meer informatie over Zuiver Wonen is te vinden op de website van het woonconcept.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed

Meer nieuws uit Delft, Zuid-Holland