Eerste ZonneHub van Nederland in Etten-Leur

De lokale Rabobank in Etten-Leur biedt het dak van haar kantoor als eerste in Nederland aan als ZonneHub. Onder een ZonneHub wordt verstaan een dak met zonnepanelen die zijn aangeschaft door omwonenden.

De bewoners kunnen al meedoen vanaf één zonnepaneel, waarmee een deelnemer direct zijn energienota verlaagt. Er is ruimte voor in totaal 170 zonnepanelen. Betrokken bij de realisatie en het aanbieden van de ZonneHub is Eneco. “Wij zijn erg enthousiast over de ZonneHub van Eneco”, laat directeur particulieren Ger de Weert van Rabobank West-Brabant Noord weten.

“Door het aanbieden van ons dak en de inzet van ons lokale netwerk ten behoeve van de ZonneHub hopen we een bijdrage te leveren aan een duurzamer West-Brabant Noord.” Door de postcoderoosreling hoeven deelnemers aan lokale collectieve zonneparken geen energiebelasting meer te betalen over de zelf opgewekte stroom. Een investering in een collectief zonnedak levert minimaal tussen de 4 en 6 procent rendement op per jaar.  

Inschrijving

De inschrijving voor de ZonneHub in Etten-Leur is inmiddels gestart. Meer informatie is te vinden op de site van ZonneHub Etten-Leur.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco

Meer nieuws uit Etten-Leur, Noord-Brabant