C2C-Congress Venlo: breng Cradle to Cradle in de praktijk 

Gemeente Venlo organiseert van oktober 2016 tot en met oktober 2017 het Cradle to Cradle (C2C) jaar, dat op 14 oktober werd afgetrapt met de opening van het stadskantoor. Onderdeel van het jaar vol kennisdeling over deze circulaire denkwijze is het Cradle to Cradle Congress Venlo dat van 21 tot en met 23 maart plaatsvindt.

Als eerste regio ter wereld heeft Venlo de principes van Cradle to Cradle omarmd. Deze gemeente heeft de methodiek onder andere toegepast bij het eigen stadskantoor, waar natuurlijke materialen zijn toegepast en een grondstoffenpaspoort werkelijkheid werd. Het congres dient als een inspiratiebron voor bedrijven en het binden van talenten aan de regio.

Het C2C-Congress Venlo bestaat uit drie afzonderlijke evenementen. Op dinsdag 21 maart vindt een Network Dinner plaats, exclusief op uitnodiging. Woensdag 22 maart vindt het In Practice Congress plaats, een dag die bestaat uit presentaties van C2C-experts en workshops, waarbij de praktische invulling van de opgedane kennis centraal staat. Tom van ’t Hek voelt als enthousiaste dagvoorzitter sprekers aan de tand en zorgt voor interactie met de deelnemers.

De derde en laatste dag staat in het teken van de praktijk, met een C2C Experience Tour die deelnemers langs inspirerende projecten voert.

Meer informatie en inschrijven

Meer informatie over het C2C-Congress Venlo leest u op de officiële website van het C2C-Congress Venlo

Deel dit artikel

permalink