Met kant-en-klare pakketten woningen verbeteren

Het renovatieconcept ‘Beter op de Meter’ biedt corporaties kant-en-klare pakketten aan om de energieprestatie van hun woningvoorraad te verbeteren. 

Het gaat hierbij om een modulaire aanpak voor portiekwoningen. Deze aanpak bevat een geïntegreerd prefab gevelconcept, waarin de installaties zijn verwerkt. De basisingreep bespaart 50% aan energiekosten en de plusvariant realiseert een besparing van 80%. Ook is een ingreep naar Nul-op-de-Meterniveau mogelijk, zodat de energieprestatievergoeding (EPV) van toepassing is. “Bij het kleinste pakket isoleren we de schil van de woning”, vertelt conceptontwikkelaar Timo Stoopman van Era Contour. “In de plusvariant zorgen we voor aanvullende installaties. Bij de stap naar Nul-op-de-Meter komen er zonnepanelen panelen tegen de portiek en aan de gevel.”

Concept realiseerbaar binnen 5 dagen

Het concept ‘Beter op de Meter’ is tot stand gekomen dankzij ketensamenwerking van de makers van het Renovatiekompas, te weten Hemubo, Smits Vastgoedzorg, Rutges Vernieuwt, Era Contour, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep, samen met co-makers als Alklima, Itho Daalderop, De Groot & Visser en ClimaRad. Binnen 5 dagen kunnen ze de duurzame renovatie realiseren, vanaf € 30.000 per woning voor eengezinswoningen en vanaf € 37.500 voor portiekwoningen. “We hebben deze pakketten nog niet toegepast”, zegt Stoopman. “We hebben deze termijn geconcludeerd aan de hand van een leanplanningssessie met alle samenwerkende partnerbedrijven.”‘Beter op de Meter’ is inzetbaar per individuele woning en voor een complex.

Deel dit artikel

permalink