PassiefBouwen en Duurzaam Gebouwd geven nieuwe impuls aan samenwerking

Het partnership tussen Stichting PassiefBouwen en Duurzaam Gebouwd is verstevigd met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De partijen gaan onder andere samenwerken om redactionele content te genereren en invulling te geven aan (nieuwe) evenementen. 

Aanwezig bij de ondertekening zijn Duurzaam Gebouwd-directeur Wietse Walinga en Stichting Passiefbouwen-voorzitter Frank Grootenboer. “Als stichting hebben we de ambitie om de Nederlandse vastgoedvoorraad fors te verduurzamen”, licht Grootenboer toe. Daarom zoeken we actief naar partners als Duurzaam Gebouwd om onze kennis te delen.”

Hoge standaard

Ook Duurzaam Gebouwd-directeur Wietse Walinga is overtuigd van de hoge standaard en toekomstbestendigheid van realisaties volgens de Passiefbouwen methodiek. “We geloven erin dat Passiefbouwen de een van de meest erkende en bewezen methodieken is”, geeft Walinga aan. “Als onafhankelijk kennisplatform willen we ons graag aansluiten bij de beste methodieken en marktspelers. We hebben veel partners die we op deze manier van bredere expertise kunnen voorzien.” Onderdeel van de samenwerking is het onderbrengen van de websites Passiefhuismarkt.nl en Passiefhuismarkt.be bij de Stichting PassiefBouwen. Verder werken de partijen gezamenlijk aan content. “Dat houdt in dat we elkaar op de hoogte houden van ontwikkelingen”, vertelt Grootenboer. “Dat vertaalt zich onder andere in redactionele stukken als blogs en een gezamenlijke invulling van evenementen.”

 

Als de Nationale Klimaattop haar doelstelling van 2030 wil halen, zullen we zoveel mogelijk woningen passief moeten renoveren”

Frank Grootenboer

Congres met internationaal sausje

Het eerste wapenfeit binnen laatstgenoemde pijler is het organiseren van een congres met een internationaal sausje, gedurende het integrale bouw- en vastgoedevent Building Holland. “Ons doel is om met topsprekers binnen het thema Passiefbouwen te inspireren binnen én buiten onze landsgrenzen”, geeft Walinga aan. “Daarnaast reiken we gedurende Building Holland de Passiefbouwen award uit in verschillende categorieën.” Daarnaast krijgt Grootenboer een expertrol binnen Duurzaam Gebouwd, waarin hij onder andere blogs zal publiceren en aan rondetafelgesprekken gaat deelnemen. “Ik verheug me om me te mengen onder de andere Duurzaam Gebouwd-experts en een inhoudelijke bijdrage te leveren aan het platform.”

Deel dit artikel

permalink