5 jaar Kantoor vol Energie

Kantoor vol Energie bestaat 5 jaar. Daarom organiseert ze komende woensdag 23 november in CIC Rotterdam een Eetcafé om de balans op te maken.

Tijdens dit Eetcafé spreken onder meer Jaap Strating van de gemeente Eindhoven en Andy van den Dobbelsteen van de TU Delft. Strating kijkt in zijn presentatie terug op een succesvolle aanbesteding van het gemeentelijk Eindhovense vastgoed, waarin de sleutel tot succes lag in het ‘bouwen van vertrouwen in plaats van het verbouwen van gebouwen’. Uit een marktverkenning trok deze gemeente de conclusie dat verduurzaming van de kantoorvoorraad gebaat is bij een systeemgerichte aanpak, met een lange termijn-horizon en samenwerking met de markt. 

Duurzaam bouwen: kwestie van doen

Daarnaast laat professor Van den Dobbelsteen voorbeelden zien van plekken buiten Nederland, waar men met beperkte middelen in een snel tempo aan een duurzamere samenleving werkt. Volgens hem is duurzaam bouwen geen kwestie meer van een maatschappelijk debat, maar van communicatie en daadkracht. Verder komen Onno Dwars van VolkerWessels Vastgoed en Yvette Watson van de Koninklijke Bibliotheek aan het woord.

Dit Eetcafé duurt van 16.00 uur tot 18.15 uur. Inschrijven kan via KantoorvolEnergie.nl.

Deel dit artikel

permalink