Noord-Hollandse bouwsector verduurzamen met groene aggregaten

Een investering in groene aggregaten moet bijdragen aan de verduurzaming van de Noord-Hollandse bouwsector.  De verhuur van milieuvriendelijke aggregaten moet een brandstofbesparing van 60% tot 95% en een lagere CO2-uitstoot van 1.145 ton per jaar.

“In de bouwsector is verduurzaming een grote uitdaging”, zegt Ruud Kraak van Maru Systems, initiatiefnemer van De Groene Aggregaat. “Projecten zijn ten slotte van tijdelijke aard en een betrouwbare energiebron is cruciaal. Tot nu toe konden alleen dieselaggregaten voor die solide basis zorgen. Onze aggregaten bieden het duurzame alternatief.”

Voorraad flink opschalen

De hybride generatoren worden aangestuurd door een ingebouwd accupakket en het merk REC-zonnepanelen. Met de investering van het participatiefonds kan De Groene Aggregaat zijn voorraad flink opschalen. “Grondlegger Maru Systems heeft zich al eerder bewezen als ‘meest innovatieve onderneming van Noord-Holland”, vertelt Bart Blokhuis. “Dat was dankzij zijn daglichtregeling dat het verlichtingsniveau op de werkvloer automatisch regelt en daarmee zorgt voor grote energie- en kostenbesparingen. Met De Groene Aggregaat zet het bedrijf zijn duurzame trend voort.”

Deel dit artikel

permalink