Bouwgegevens renovatie Binnenhof geheim

Er komt geen openbare aanbesteding voor bouwbedrijven, architecten, installateurs en andere specialisten bij de renovatie van het Binnenhof. 

Dit meldt de Rijksoverheid. Om de beveiliging te garanderen, heeft minister Stef Blok van Wonen en Rijksdiensten deze renovatie namelijk officieel geheim verklaard. De gegevens over de beveiliging, installaties en inrichting van het gebouwencomplex mogen niet breed bekend worden. Wel zal het publiek zo veel mogelijk informatie krijgen over de renovatie van het Binnenhof.

Rijksvastgoedbedrijf kiest zelf

Het Rijksvastgoedbedrijf kiest zelf architecten, bouwbedrijven en installateurs om deze renovatie uit te voeren. Bij een openbare aanbesteding zouden te veel bouwtechnische gegevens openbaar moeten worden gemaakt. Dat zou het Binnenhof kwetsbaar maken. Tijdens een bijeenkomst vraagt het Rijksvastgoedbedrijf daarom binnenkort voor bedrijven hoe renovaties het best georganiseerd kunnen worden. Voor het publiek komt zo veel mogelijk openbare informatie over deze renovatie beschikbaar, dankzij een informatiecentrum vlakbij en een loopbrug over het Binnenhof. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Den Haag ('s Gravenhage), Zuid-Holland