Amsterdamse zorginstelling verduurzaamt vastgoed

De komende 7 jaar transformeert en verduurzaamt zorginstelling Cordaan een groot deel van haar vastgoed. Hiervoor heeft ze 3 consortia geselecteerd.

Het gaat hierbij om Duet (Facilicom en Ucility), Care&Co (Van Wijnen, Buro SBH, DGMR, Kuijpers en Bureau Ouderenzorg en Dura Vermeer met Eneco en BBN Adviseurs. Voor deze transformatie heeft Cordaan een programma opgesteld, met daarin de transformaties die tot en met 2022 moeten worden uitgevoerd. Deze uitvoering vindt plaats in samenwerking met de 3 consortia. Zij zijn gekozen uit 9 ingeschreven consortia. Alle inschrijvingen zijn beoordeeld op basis van de ambities van Cordaan op het gebied van klantgerichtheid, veiligheid en duurzaamheid gekoppeld aan comfort en de wijze waarop consortia omgaan met de uitdagingen in de zorgbouw.

Ruimte voor beste aanpak transformatie

“We geven de consortia de ruimte om met behulp van de beschrijving van onze ambities en het beschikbare budget, zelf de beste aanpak te bedenken voor de transformatie van een specifiek gebouw”, vertelt Sophie Keulemans, adjunct directeur huisvesting namens Cordaan. “Dat vergt enerzijds durf en anderzijds de nodige transparantie van alle deelnemers in de samenwerking.” Hierbij kiest Cordaan voor een raamovereenkomst met deze consortia, om voor het verbeteren en optimaliseren van de vastgoedportefeuille optimaal te profiteren van de kennis, kunde en het lerend vermogen van de markt.

Cordaan beschikt over meer dan 100 vestigingen en 2.100 woningen in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep.

Foto van links naar recht: Marc van Hagen (directeur business development Facilicom), Mark Plaisier (directeur Dura Vermeer Van Ieperen), Eelco Damen (CEO/Voorzitter Raad van Bestuur Cordaan) en Ingo Bouman (bedrijfsleider Van Wijnen Arnhem). Foto: Jeanette Schols

Lees meer artikelen over wonen, zorg en welzijn op www.zorgsaamwonen.nl 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland