Eerste gasloze NoM-woningen in Helden

Afgelopen 10 november hebben Wonen Limburg-bestuurder Wim Hazeu en wethouder Arno Janssen van de Limburgse gemeente Peel en Maas het startsein gegeven voor de bouw van 8 nieuwe Nul-op-de-Meterwoningen.

Voor de verwarming van deze woningen wordt geen gas gebruikt, maar zorgen zonnepanelen op het dak en een luchtwarmtepomp voor de benodigde energie. “Deze nieuwe generatie woningen voorzien zelf in hun energiebehoefte en gebruiken geen gas. Naast een goede isolatie voorzien we de daken van zonnepanelen voor het opwekken van de energie. Een luchtwarmtepomp kan met deze opgewekte energie het huis verwarmen en zorgen voor warm water. Een win-winsituatie; minder CO2-uitstoot en lagere woonlasten voor onze huurders”, legt Hazeu uit.

Eerst sloop, daarna nieuwbouw

Deze woningen komen op de plek van 10 woningen die uit de jaren 70 stammen, maar niet meer aan de huidige kwaliteitseisen voldoen. Deze zijn dan ook gesloopt. De oplevering van de nieuwe woningen staat gepland voor juli 2017. Het project is door ketensamenwerking met Bouwbedrijven Jongen uit Landgraaf tot stand gekomen. Met de sloop en vervangende nieuwbouw is weer een onderdeel uit de prestatieafspraken tussen de gemeente Peel & Maas, huurdersvereniging en Wonen Limburg gerealiseerd.

Foto: Wonen Limburg

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Peel en Maas, Limburg