Restwarmte als verwarming voor Heerhugowaardse bedrijven 

Bedrijven en organisaties in Heerhugowaard kunnen in de toekomst gebruikmaken van elkaars restwarmte om hun huisvesting te verwarmen en te koelen.

Afgelopen woensdag 16 november hebben 9 partijen een intentieverklaring getekend om in deze stad in Noord-Holland een slim energienet aan te leggen. Als eerst gaan de bedrijven Horecaverhuur (op het bedrijventerrein De Vaandel), Burg Azijn en Paramelt (De Zandhorst) en een nieuw te bouwen appartementencomplex van woningbouwvereniging Woonwaard van dit warmtenet gebruikmaken.

Gemeente energieneutraal in 2030

Dit energienet draagt bij aan de ambitie van deze gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn. Daarnaast past het in het energietransitiebeleid van deze provincie, die dan ook medeondertekenaar is. “Wij ondersteunen dit initiatief van harte”, laat gedeputeerde Jack van der Veen weten. “De provincie is voor het warmtenet in Heerhugowaard al concreet aan de slag. Zo hebben we onze medewerking verleend bij het aanbrengen van een warmtecollector in de N23. Deze collector oogst warmte in de zomer, die in de bodem wordt opgeslagen. In de winter kan deze warmte worden ingezet in Slim Energienet Heerhugowaard.”

9 ondertekenaars

Naast de provincie Noord-Holland hebben ook de gemeente Heerhugowaard, Kodi, HVC, ondernemersvereniging Alton, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Woonwaard, Rabobank en Liander deze verklaring ondertekend. Dit warmtenet bespaart energie en verlaagt de CO2-uitstoot. Kijk voor meer informatie op SlimEnergienetHHW.nl.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Heerhugowaard, Noord-Holland