Bestuursvoorzitter Landstede Groep in Duurzame Scholen Magazine

“Landstede Groep is bereid te investeren in zonnepanelen, maar niet zonder facilitering door de overheid.” Dit zegt Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van Landstede Groep, in de nieuwe editie van Duurzame Scholen Magazine.

Om dit te bereiken heeft hij – als voormalige Tweede-Kamerlid namens het CDA en Gedeputeerde-Statenlid van de provincie Overijssel – onder meer zijn politieke netwerk geactiveerd en het onderwerp aan minister Henk Kamp van Economische Zaken voorgelegd. Daarnaast heeft deze onderwijsinstelling een biomassacentrale gebouwd, die eind oktober in gebruik is genomen en warmte levert aan het gemeentelijk zwembad ‘De Vrolijkheid’ en de Landstede-gebouwen aan het Rechterland in Zwolle. Deze biomassacentrale past in onze visie om verder te verduurzamen, waarbij we niet vooruit lopen op de zaken”, vindt Rietkerk.

Thema: Gezondheid

Daarnaast besteedt deze editie van Duurzame Scholen Magazine aandacht aan het thema ‘Gezondheid’. Zo komen 3 innovaties voor scholen aan de orde: het Healthy School Concept van Renson, ioniserende daglichtlampen van Freshlight en het Innovatiepartnerschap van Climate Neutral Building. “Elk gebouw heeft verse lucht nodig, maar met ionisatie kan er minder intensief worden geventileerd”, legt Herman Kranenberg van Freshlight uit.

Green Deal Scholen

Ook komt de Green Deal Scholen aan de orde. Zo vertelt coördinator huisvesting/Arbo Theo van Sommeren van Stichting SPOM in de regio Druten hoe deze scholengemeenschap stap voor stap verduurzaamt. “Het gaat om kleine beetjes, zoals het licht uitdoen, goed ventileren en geen ramen onnodig open laten staan”, vindt hij. “Die beetjes worden vanzelf groot, zolang de bewustwording er is.” 

Verder komt de energiezuinigste school van Nederland, De Kleine Weide in het Brabantse dorp Oijen, uitgebreid aan bod en vertellen 3 scholendirecties wat zij met € 50.000 zouden doen. Duurzame Scholen Magazine #4 verschijnt deze week en is online te lezen via DuurzaamGebouwd.nl/Duurzaam-Gebouwd-Magazine.

Deel dit artikel

permalink