12% energiereductie zorgt voor duurzaamheidsprijs

Björn Kouwenhoven van NS Stations heeft de WKO Duurzaamheid Award 2016 gewonnen, met name omdat onder zijn begeleiding de WKO-systemen van NS Stations zorgden voor een energiereductie van ruim 12% in het energiegebruik van de gebouwen.

Kouwenhoven voerde de verbeteringen en optimalisaties door in 2 jaar tijd. “Het is Kouwenhoven gelukt om van elk van de WKO-systemen bij NS Stations een succes te maken, vooral door monitoring. Daarnaast is hij altijd bereid om de techniek, de voordelen en de valkuilen van WKO-systemen overtuigend en enthousiast naar voren te brengen en kennis te delen. Daarnaast deelt hij zijn kennis op meerdere plaatsen in Nederland, wat hem een ambassadeur van WKO en duurzaamheid maakt.”

Delen van kennis en ervaringen

Gebruikersplatform Bodemenergie heeft de WKO Duurzaamheid Award in 2015 in het leven geroepen. Hiermee wil ze de WKO-eindgebruiker huldigen, die uitzonderlijke inspanningen levert om een klimaatinstallatie met WKO te beheren en die zijn ervaring en kennis intensief met anderen deelt. Vorig jaar won Chris Overes deze prijs. Hij is verantwoordelijk voor een WKO-systeem bij een groot vastgoedcomplex van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Foto: Björn Kouwenhoven (links) en jurylid Dick Westgeest van Gebruikersplatform Bodemenergie.

Deel dit artikel

permalink