Nieuwe voorzitter ondernemersorganisatie installatiebranche

Per 1 februari treedt Doekle Terpstra aan als voorzitter van Uneto-VNI. Hij volgt Titia Siertsema op, die deze functie de afgelopen 4 jaar bekleedde.

De ledenraad van deze ondernemersorganisatie van de installatiebranche en de technische detailhandel heeft woensdag 30 november unaniem ingestemd met zijn benoeming. Terpstra is vereerd met zijn benoeming. “De technische installatiebranche is van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De branche speelt een cruciale rol in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Energieneutrale gebouwen en woningen zijn ondenkbaar zonder de leden van UNETO-VNI en het belang van deze sector groeit de komende jaren alleen maar.”

Aandacht voor instroom vakmensen

Hij ziet ook diverse uitdagingen. “De werkgelegenheid in de branche neemt de komende jaren flink toe. De instroom van technische vakmensen blijft daarom onze aandacht vragen. De markt verandert razendsnel en ondernemers moeten reageren. Het is voor mij een uitdaging om de leden van UNETO-VNI daarbij te ondersteunen: de installatiebedrijven, maar óók de retailers.”

Banden met leden aanhalen

Hij heeft als doel om de banden met de leden aan te halen. “Hun wensen zijn de basis voor onze belangenbehartiging. Alleen met hun inbreng kunnen we een krachtig signaal laten horen in Den Haag.” Terpstra is momenteel aanjager van het Techniekpact en het Zorgpact. Daarvoor bekleedde hij onder meer de functie van voorzitter van het college van bestuur van Hogeschool InHolland, voorzitter van de HBO-Raad en voorzitter van de Vakcentrale CNV. UNETO-VNI vertegenwoordigt 1.350 van deze bedrijven. Zij boeken bij elkaar jaarlijks een omzet van zo’n € 3,5 miljard.

Foto: Bernd Out

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door UNETO-VNI