Sanitairfabriek ombouwen tot hotel

Na de opening van The Student Hotel in Amsterdam vorig jaar voert BAM Bouw en Techniek Regio Maastricht de renovatie en huisvesting uit van The Student Hotel in het Eifelgebouw in Maastricht.

Naast de realisatie van de 378 kamers en hotelfaciliteiten bestaan deze werkzaamheden ook uit de uit de cascorestauratie van het totale gebouw, dat zo’n 33.000 m2 bedraagt. Dit laatste gebeurt in opdracht van WOM Belvédère.

Hotel, wonen, werken en detailhandel

The Student Hotel geldt met 18.000 m2 als belangrijkste gebruiker van het Eifelgebouw. De overige 40% krijgt functies als wonen, werken, detailhandel en horeca. Dit gebouw is een industrieel monument en maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninkrijke Sphinx. Het vernieuwde pand krijgt tripleglas en dakisolatie. Daarnaast wordt het aangesloten op de stadsverwarming. Verder wordt de gevel voorzien van gevelisolatie met stucwerk. “De beton aan de binnenzijde blijft in het zicht”, vertelt Stefan Bos van BAM Bouw en Techniek. “Dat versterkt het industriële karakter van dit Rijksmonument.”

Dynamiek in gebied

“Het witte Eiffelgebouw is het icoon van het Sphinxkwartier”, vindt wethouder Gerdo van Grootheest. “De herbestemming van dit markante gebouw maakt de dynamiek in het gebied voor iedereen zichtbaar.” The Student Hotel vormt een plek waar studenten, bewoners, toeristen en zakenreizigers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Het gebouw opent de deuren in het najaar van 2017. De aanneemsom is € 28 miljoen, de bouwtijd is 14 maanden.

Foto: Jonathan Vos

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Maastricht, Limburg