10.000 woningen in 10 jaar verduurzamen

Woningstichting Eigen Haard verduurzaamt de komende 10 jaar 10.000 woningen. Hierbij richt ze zich met name op woningen met energielabel E, F en G.

Dit project met de naam ‘Save’ – samen verduurzamen – draait om 3 vormen van besparen: energie, geld en milieu. Hierbij gaat het om de werkzaamheden als:

Woningen met laag energielabel versneld wegwerken

Deze investeringen rekent Eigen Haard voor een deel terug door aan haar huurders. Uiteindelijk wil de stichting de huur met 50% verhogen van het bedrag dat de huurders op hun energierekening besparen. “We hebben de laatste tijd veel geïnvesteerd in renovaties”, vertelt directeur vastgoedbeheer Peter Hildering. “Dan gaat het vaak om woningen met een laag label. Die gaan meestal naar een A of B label. Toch hebben we nog steeds veel woningen met een relatief laag energielabel. Die willen we nu versneld wegwerken. Met Save maken we extra vaart.”

Eerst gebouwen met meeste draagvlak

Om extra tempo te maken, onderzoekt Eigen Haard welke bewoners het meeste draagvlak hebben voor deze verbeteringen. “Gebouwen waar het draagvlak het hoogst is pakken we eerder aan”, geeft Hildering aan. “We zorgen ervoor dat bewoners goed weten waar ze aan toe zijn en wat een eventuele aanpak voor hen betekent.”

Foto: Rijtjeshuizen in Amsterdam (Foto: Janericloebe)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland