5.500 woningen regio Amsterdam verduurzamen

Woningcorporatie Rochdale gaat de komende jaren zo’n 5.500 woningen met een slecht energielabel verbeteren. Zo wil ze haar gehele bezit structureel verduurzamen.

Dit verduurzamingsproject heeft de titel ‘werken aan duurzaam wonen’. Om een goed beeld te krijgen start de Amsterdamse corporatie Rochdale samen met de onderhoudsbedrijven Logchies Renovatie en Onderhoud, Weijman en Van Wijnen met de renovatie van 18 complexen. In deze pilotprojecten wil de corporatie ervaring opdoen op het gebied van techniek en uitvoering en het communicatieproces met bewoners.

Onderzoek naar energielabel

Bij iedere woning wordt eerst onderzocht en vastgesteld welk energielabel het heeft. De uitgekozen complexen vormen volgens de bedrijven een goede mix van het woningbezit van Rochdale en zijn gelegen in de gemeenten Amsterdam en Zaanstad. "Het gaat met name om woningen met de energielabels F en G", vertelt commercieel manager Cor Been van Logchies. "Afhankelijk van de investeringen kiezen we voor een verduurzamingsslag naar label A, B of D. In 2020 wil Rochdale namelijk dat haar woningbezit gemiddeld over energielabel B beschikt."

Belang van goede communicatie

In het project speelt met name de communicatie naar de bewoners een belangrijke rol, vertelt hij. "Door de boodschap op tijd en op de juiste manier te brengen en door met de bewoners in gesprek te gaan, krijgen ze veel meer begrip voor de situatie."

Foto: Birgitte de Maar, lid van de raad van bestuur bij Rochdale (groene overall), Paulina Logchies, algemeen directeur van Logchies Renovatie en Onderhoud (oranje overall), Han Fluttert, directeur van Weijman (gele overall), en Marten Boerema, commercieel directeur van Van Wijnen (rode overall). (fotografie: Elmar van der Marel)

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zaanstad, Noord-Holland