315 zonnepanelen op Amsterdams metrostation

Op metrostation Reigersbos komen 315 zonnepanelen. De bouw van dit zogeheten ZonStation Reigersbos is afgelopen woensdag begonnen.

De burgercoöperatie Amsterdam Energie heeft het initiatief genomen voor de aanleg van dit zonnedak en ontwikkelde het samen met eigenaar GVB en de gemeente Amsterdam. Zonnespecialist De Zonnefabriek bouwt het zonnedak van meer dan 83 kWp en levert jaarlijks meer dan 74 megaWattuur aan schone energie. Dit is genoeg voor 90 huishoudens.

Collectieve zonnedaken in Amsterdam

De bouw van ZonStation Reigersbos volgt op de bouw van ZonStation Wibautstraat (met 226 panelen), boven The Student Hotel. Daarnaast werkt Amsterdam Energie samen met dak-eigenaar Gideon Goudsmit aan de ontwikkeling van ZonStation Westpoort. Dit soort collectieve daken kunnen interessant zijn voor Amsterdammers die geen eigen dak hebben, maar wel schone energie uit eigen bron willen. Een dubbel paneel kost € 690 en brengt € 400 kWh op. Amsterdam Energie is een coöperatief bedrijf dat lokale energie uit duurzame bron koopt voor haar leden, en gezamenlijk investeert in nieuwe duurzame opweklocaties in de stad.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland