200 woningen in 6 gemeentepanden

De gemeente Amsterdam wil 6 gemeentelijke gebouwen transformeren tot zo’n 200 sociale huurwoningen. Minimaal de helft van deze woningen is voor een halfjaar bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus.

Het gaat om panden in de stadsdelen Zuid, West, Noord en Oost. 5 panden worden verkocht aan een corporatie, voor het zesde gebouw zoekt de gemeente naar een marktpartij. Het gaat om de locaties:

Reguliere woningzoekenden niet duperen

“Er is een dringend tekort aan betaalbare woningen in Amsterdam, terwijl mede door de toestroom van de vluchtelingen er wel meer vraag naar is”, ziet wethouder Laurens Ivens van Wonen. “Om ervoor te zorgen dat de reguliere woningzoekenden hier niet door gedupeerd worden, gaan we extra woningen bijbouwen: zowel in de nieuwbouw als door het ombouwen van gemeentelijke panden.” De corporaties en de gemeente betrekken buurtbewoners bij het uitwerken van de transformatieplannen en zullen ideeën uitwerken om ontmoetingen tussen de huidige en de nieuwe bewoners te faciliteren, bijvoorbeeld door gezamenlijke ontmoetingsruimtes te creëren.

Foto: Google Maps

Deel dit artikel

permalink