Koopovereenkomst voor 100 vrije-sectorhuurwoningen in Haarlemmermeer 

Op Landgoed Wickevoort in de Noord-Hollandse plaats Cruquius komen begin 2019 100 vrije-sectorhuurwoningen. Namens Bouwinvest Residential Fund heeft Bouwinvest hiervoor met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een koopovereenkomst gesloten.

Deze woningen zijn energieneutraal. Ze hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0, onder meer vanwege een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Dit systeem zorgt voor een duurzame wijze van verwarmen en koelen. Daarnaast voorziet het de woning van duurzame elektriciteit. De bouw start eind 2017, de verwachte oplevering is begin 2019.

Herontwikkeling naar Landgoed Wickevoort

AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN), herontwikkelen het bestaande terrein naar een bijzonder woongebied met sport-, zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van de SEIN-zorglocatie Cruquiushoeve onder de naam Landgoed Wickevoort. De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen moeten elkaar gaan versterken. Naast de 100 vrije-sectorhuurwoningen worden ongeveer 225 sociale huurwoningen en 425 koopwoningen gerealiseerd. AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gebied.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Haarlemmermeer, Noord-Holland