Nieuwe partner Duurzaam Gebouwd: Rehau

Sinds kort is Rehau partner van Duurzaam Gebouwd. Algemeen directeur Bouw Joost Saelens stelt zijn bedrijf voor.

Wat zijn jullie kernactiviteiten?

“Sinds de oprichting van onze onderneming hebben we als streven met individuele kunststofrecepturen nieuwe toepassingsgebieden open te stellen. Ons uitgangspunt is om conventionele materialen vervangen door polymeren. Daarnaast willen we met creatieve systeemoplossingen een meerwaarde creëren voor onze klanten in de bouw, de automotive en de industriële sector. Onze activiteiten zijn gericht op de onderwerpen van de toekomst, zoals energiebesparing, duurzame energie, watermanagement, mobiliteit en future living."

Op welke manier(en) zet REHAU zich op duurzaamheid?

"We helpen onze klanten duurzamer te handelen. Door haar innovatiekracht en inspelend op de behoeften van de klant creëren we op elkaar afgestemde producten en totaaloplossingen. Zo kunnen klanten hun energie-efficiëntie verhogen, kosten besparen en zorgen voor kwaliteit van leven. Daarnaast zijn we ons als producerende onderneming bewust van de effecten van haar activiteiten op het klimaat en het milieu. Al onze vestigingen treffen, controleren en evalueren daarom voorzieningen voor het ontzien van resources en voor een efficiënt omgaan met energie. Door geoptimaliseerde productietechnologieën en processen willen we op een verantwoorde manier natuurlijke grondstoffen gebruiken, emissies beperken en negatieve effecten voor mens en milieu zo gering mogelijk houden. In een speciaal opgesteld duurzaamheidsrapport is te lezen hoe we onze inzetten op het gebied van duurzaamheid. We hebben 3 verschillende doelstellingen gesteld op het gebied van duurzaamheid tot 2020:

Naar welke duurzame producten en/of diensten die jullie leveren, is de vraag vanuit de markt het grootst?

“We leveren diverse producten op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid:

Waarom is Rehau partner geworden van Duurzaam Gebouwd?

“Wij als Rehau Nederland willen graag kennis delen met de markt en ons netwerk uitbreiden in de bouwkolom. Wij zien Duurzaam Gebouwd als ideale partner om deze doelstellingen te behalen.”

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

“We zijn druk bezig met ontwikkelingen rondom het begrip Nul-op-de-meter onder meer met nieuwe kunststof raamprofielsystemen die in de loop van 2017 op de markt verschijnen. Daarnaast werken we aan prefab ontwikkelingen: sneller installeren, arbeidstijdverkorting en afval besparen op de bouw. Over deze ontwikkelingen brengen we binnenkort meer informatie naar buiten.”

Deel dit artikel

permalink