Duurzame en betaalbare energievoorziening

Er komen 2.500 slimme laadpunten voor elektrische auto's in Noord-Brabant en Limburg. “Deze aanbesteding laat zien dat marktpartijen veel potentie zien in de markt van elektrische auto's en de diensten eromheen.”

De aanbesteding vormt de eerste buiten de Randstad waarbij geen financiële bijdrage nodig is vanuit de overheid. “Het laat zien dat Noord-Brabant door het innovatieve klimaat een aantrekkelijke regio is voor elektrische mobiliteit”, laat gedeputeerde Anne-Marie Spierings van provincie Noord-Brabant weten.

De combinatie Nuon-Heijmans plaatst de 2.500 laadpunten. “De samenwerking van Nuon en Hejimans met provincie Noord-Brabant en Limburg laat zien dat als bedrijven en de overheid samen optrekken, de energievoorziening niet alleen duurzaam maar ook betaalbaar kan worden”, laat COO Martijn Hagens van Nuon weten.

Nieuwe generatie laadpalen

De laadpalen die geplaatst worden zijn van de nieuwste generatie, geschikt voor laden met lokaal opgewekte energie. Een automobilist kan zijn auto onderweg in Noord-Brabant opladen met energie van zijn eigen zonnepanelen. Laadpalen vormen een belangrijk onderdeel van de energietransitie. Ze maken het mogelijk om energie uit te wisselen van zonnepanelen en windmolens naar auto's en woningen. De provincie werkt samen met energiebedrijf Enexis, vanwege de impact van het elektrisch rijden op het energienet.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans